Aardappelschotel met champignons


... een heerlijke aardappelschotel met champignons uit de oven





Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
olijfolie
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
2 uien, fijngesneden
500 g beetgaar gekookte en afgekoelde aardappels, geschild en in plakjes gesneden
500 g champignons, in schijven gesneden
bieslook
8 eieren
zout & peper
droge groentebouillon
rozemarijn kruiden O&V

Bereiding:
Warm de oven voor op 175 °C
Verhit de pan met een scheut olijfolie en bak de champignons op hoog vuur, totdat ze beginnen te kleuren. Bak de laatste minuut de ui en knoflook even mee en breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons en ui op een bord en zet opzij.
Verhit de pan opnieuw met een beetje olijfolie. Bak de aardappels krokant en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en rozemarijn
Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappels en champignons erover. Klop de eieren los met zout, bouillon, peper en rozemarijn en verspreid dit over de aardappelen. Zet de schaal in de oven voor ± ongeveer 10-15 min.
Bestrooi met wat vers geknipte bieslook.

Tip: Voeg er voor een complete maaltijd hamblokjes, gebakken kipblokjes of spekjes aan toe.


             Koken en Kitch 






Reacties