Verjaardagstaart


 ... met créme a beurre




Nodig voor het gebak:
200 g fijne suiker
2 p vanillesuiker
5 eieren
175 g zelfrijzende bloem
25 g maïzena
1/2 kl bakpoeder
Aan de slag;
De oven voorverwarmen op 150 °C
De fijne suiker, vanillesuiker en de eieren kloppen tot een schuimige massa.
De bloem, samen met de maïzena en bakpoeder zachtjes door een zeef kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
De bakvorm beboteren, met bloem bestuiven en het deeg erin doen.
De gateau 10 min op 150°C laten bakken en dan verder nog 40 min op 175°C.
Uit de oven halen, enkele minuutjes laten rusten alvorens te ontvormen

Nodig voor crème a beurre:
100 g koffieroom
50 g fijne suiker
250 g plantaardige boter
1 ei
Aan de slag:
De room met de suiker al roerend tot aan het kookpunt brengen en laten afkoelen.
De boter (op kamertemperatuur) er langzaam onder kloppen met de mixer.
Het ganse ei tot schuim kloppen en erbij voegen.  Eventueel bij een gedeelte cacaopoeder bijvoegen voor een andere smaak of kleur.

Afwerking
Halveer het gebak, besprenkel de twee binnenkanten eventueel met een likeur,
bestrijk met crème  en leg terug dicht.
Bestrijk de taart met de crème en werk af naar smaak,  chocoladeschilfers aan de zijkant,
vormpjes met de spuitzak erboven op, figuurtjes, pareltjes ....
en kaarsjes natuurlijk!

Koken en Kitch

Reacties