Picalilly kippenstoofpotje




Nodig;
600 g kipfilet
1 bussel jonge worteltjes
1/2 bloemkool
2.5 dl vetarme kippenbouillon
100 g pickles
2 el olijfolie
1/2 bos peterselie
kippenkruiden
peper & zout

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm en snijd de worteltjes in evengrote stukken.
Snij de bloemkool in roosjes, versnipper de peterselie.
Verhit 2 el olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kip goudbruin. Kruid met kippenkruiden.
Voeg de kippenbouillon bij en laat 10 min sudderen.
Voeg de bloemkoolroosjes en de wortelstukjes toe en laat nog 10 min verder sudderen.
Voeg de pickles en de gesnipperde peterselie toe, schep voorzichtig om en bind met sausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer het kippenpotje met krieltjes of primeuraardappelen.
Dit gerecht zal nog lekkerder zijn als je het de dag voordien bereidt. De sausbinder en peterselie voegt je dan pas de dag zelf toe.

Koken en Kitch

Reacties