Paascake

... met speculaas



Ingrediënten *cake:
150 g fijne rietsuiker
150 g sojaboter
150 g zelfrijzende bloem
2 afgestreken el cacaopoeder
1 el speculaaskruiden
een snuifje zout
3 eieren
*ganache:
200 g sojaboter op kamertemperatuur
150 g pure chocola
1 kl speculaaskruiden
10 harde speculaaskoekjes
Decoratie:
paaseitjes (liefst speculaassmaak) die je kan doormidden doen
speculaaskruimels
Ronde bakvorm van ongeveer 20 cm (Ikea)

Hoe ga je te werk?
°De cake:
Verwarm je oven voor op 175°C.
Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.
Voeg de zachte boter, de suiker en de eieren in een kom en laat mixen tot een schuimige massa.
De bloem, de cacaopoeder en speculaaskruiden door een zeef zachtjes op het geheel verdelen door tegen de zeef te kloppen, ondertussen spatel je de bloem heel voorzichtig onder het mengsel.
Boter je bakvorm in en bebloem de vorm om kleven te voorkomen.
Zet de cake eerst 10 min in op 160°C, laat daarna na ± 50 min op 180 °C
Haal de vorm uit de oven en laat enkele minuutjes rusten alvorens uit de vorm te halen.
Als hij afgekoeld is, snijd hem dan doormidden in 2 plakken.
°De ganache:
Smelt dan de chocolade repen au bain-marie. Laat het geleidelijk een beetje afkoelen.
Roer er dan de boter op kamertemperatuur en de speculaaskruiden door.
De crème is nu klaar om te gebruiken.
Verkruimel de koekjes in kleine stukjes.
Leg de onderste cakelaag op een bakrooster. Giet hier een beetje van de crème op de bovenkant. Strooi er dan een grote hand met gebroken wafeltjes over heen, zodat alles bedekt is. Smeer ook ganache op de binnenkant van de tweede cakelaag en leg ze erop. Giet de rest van de crème over de taart. Smeer het goed uit over de zijkanten zodat heel de taart helemaal bedekt is. Leg boven op in een cirkeltje halve paaseitjes en decoreer verder naar believen. Bestrijk de zijkanten aan de onderkant van de taart met de speculaaskruimels, gewoon er tegen aan gooien!
Laat de crème uitharden op een koele plaats.

Koken en Kitch op facebook

Reacties