Luie 'gezonde' soep



Nodig:
500 g groentemix voor juliennesoep (prei, selder, wortel,...)
400 g fijngesneden wokgroentjes (voorbeeld Vietnamese wokgroenten)
1 ui
1 teen look
2 el olijfolie
2 l groentebouillon
1 tl kruidentuiltje
peper & zout

Hoe doe je het?
Bak de gesneden ui glazig in de olijfolie, voeg de gehakte look bij en even later de juliennegroenten.
Laat de groeten even stoven en voeg dan de bouillon en kruiden toe.
Eens aan de kook laat je de soep 15 min zachtjes door pruttelen.
Doe de soep door met de mixer. Voeg dan de wokgroentjes bij en laat 10 min goed mee doorwarmen.
Kruid de soep af naar smaak met peper, zout en eventuele andere kruiden.
Je kan de soep een aparte smaak geven door 'andere kruiden' als curry, koreander, tandoori...

Tip: als je vetarme bouillon gebruikt, heb je een gezond tussendoortje!

Koken en Kitch

Reacties