Italiaanse kipfilet uit de oven




Ingrediënten
2 kipfilets
6 lange plakken pancetta
een klein potje groene tapenade (je kunt eventueel ook pesto gebruiken)
Extra vergine olijfolie
200 g kerstomaatjes, gehalveerd
3 tenen knoflook, 2x fijngehakt en 1x gehalveerd
een klein handje pijnboompitten
een stukje parmezaan, schaaf er schilfers vanaf met een dunschiller
100 ml droge witte wijn
1 afbak ciabatta, in dikke plakken gesneden
Zout & peper uit de molen
Paar verse basilicumblaadjes, opgerold en in smalle repen gesneden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de kipfilets rondom met wat zout en peper en snijd de kipfilets met een scherp mes drie tot vier keer schuin in. Vul de openingen met tapenade. Smeer nog wat tapenade over de bovenkant van de kip.
Omwikkel de kip met de pancetta en leg de kip in een, licht ingevette ovenschaal.
Verdeel de tomaatjes en de gehakte knoflook om de kip heen, besprenkel alles met wat olijfolie en bestrooi de tomaatjes met wat zout en peper. Schenk de wijn erbij en bestrooi de kip tot slot met wat pijnboompitten en flinters parmezaanse kaas.
Bak de kip ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is. Haal uit de oven en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Laat de kip rusten.
Zet de grill van de oven aan. Leg de ciabatta op een met bakpapier bekleed bakblik en besprenkel royaal met olijfolie.
Bak ze in enkele minuten knapperig en goudbruin. Wrijf het brood in met een gehalveerd knoflookteentje en bestrooi met wat zeezout.
Bestrooi de kipfilets vlak voor serveren met de reepjes basilicum en serveer met de bruschetta en natuurlijk een lekker glas witte wijn.
Eet smakelijk!

Bron: Keuken Liefde

Koken en Kitch

Reacties