Fererro Rocher... light versie





Ingrediënten *cake:
150 gram fijne rietsuiker
150 g sojaboter
150 g zelfrijzende bloem
2 afgestreken el cacaopoeder
een snuifje zout
3 eieren
*ganache:
200 g sojaboter op kamertemperatuur
2 flinke eetlepels Nutella
150 g pure chocola
1 doos dessert sigaren
Decoratie:
8 Ferrero Rocher
Zakje decoratie hazelnoten (in stukjes)
Bakvorm van ongeveer 20 cm

Hoe ga je te werk? De cake
Verwarm je oven voor op 160°C.
Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.
Voeg de zachte boter, de suiker en de eieren in een kom en laat mixen tot een schuimige massa.
De bloem en de cacaopoeder door een zeef zachtjes op het geheel verdelen door tegen de zeef te kloppen,
ondertussen spatel je de bloem heel voorzichtig onder het mengsel.
Boter je bakvorm in en bebloem de vorm om kleven te voorkomen.
Zet de cake eerst 10 min in op 160°C, laat daarna na ± 40 min op 175 °C
Haal de vorm uit de oven en laat enkele minuutjes rusten alvorens uit de vorm te halen.
Als hij afgekoeld is, snijd hem dan doormidden in 2 gelijke plakken.

Maak de ganache:
Smelt dan de chocolade repen au bain-marie. Laat het geleidelijk een beetje afkoelen. Roer er dan de boter op kamertemperatuur en de Nutella door. De crème is nu klaar om te gebruiken.
Verkruimel de koekjes op eentje na. Dit kun je doen door de rolletjes in een afsluitbaar zakje te doen en deze met een deegroller fijngemalen te slaan. Het moet geen poeder worden, maar kleinere stukjes.
Leg de onderste cakelaag op een bakrooster. Giet hier een beetje van de crème op de bovenkant. Strooi er dan een grote hand met gebroken wafeltjes over heen, zodat alles bedekt is. Leg de 2de cakelaag erop. Giet de rest van de crème over de taart. Smeer het goed uit over de zijkanten zodat heel de taart helemaal bedekt is. Leg boven op in een cirkeltje de 8 (uitgepakte) Ferrero Rocher balletjes. En in het midden het overgebleven rolletje, eventueel in twee gebroken. Bestrijk de zijkanten van de taart met de hazelnoten, gewoon er tegen aan gooien! Laat de crème uitharden in de koelkast.

Koken en Kitch

Bedankt Marleen!!

Reacties