Farfalle met scampi





Ingrediënten voor 4 personen
250 g farfalle
1 bosje groene asperges
200 g erwten (diepvries)
500 g scampi (gepeld en darmkanaal verwijderd)
1 onbehandelde citroen
1 bosje bladpeterselie
1 teentje knoflook
25 g pijnboompitten
2 tomaat, zongedroogde (in olie)
olijfolie
50 g gemalen parmezaan
peper & zout
paprikapoeder

Bereidingswijze:
Maak eerst de peterselie pesto. Pel de knoflook en snijd de tomaatjes in stukjes. Doe ze met de peterselieblaadjes, de pijnboompitten en een paar eetlepels olijfolie in een mengkom. Pureer tot een gladde pasta. Leng aan met olijfolie tot de pesto dik vloeibaar is.
Spoel de asperges. Halveer ze in de lengte. Stoom ze 10 min boven en stoom tegelijkertijd de erwtjes 5 minuten.
Boen de citroen schoon en snij ze in fijne plakjes.
Kruid de scampi met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze heel kort op een hevig vuur, keren en leg daarna er de plakjes citroen bij om kort te laten meebakken.
Kook de pasta beetgaar. Giet ze af en vermeng ze met 2 el peterselie pesto.
Verdeel de pasta, de asperges en de erwtjes over diepe borden. Leg er de scampi bij.
Doe de rest van de pesto en de parmezaan er apart bij.


Reacties