Conchiglioni met gehakt en mediterrane groenten


Pasta in de oven, dat smaakt altijd!




Ingrediënten:
400 g varkensgehakt (beenhouwerij)
400 g mediterrane groentemix (diepvries)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
70 g geraspte kaas
250 g conchiglioni (pasta)
2 el pijnboompitten
400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
2 el olijfolie
1 kl ras el hanout
peper & zout

Voorbereiding:
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
Bereiding  (20 min. + 30 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.
3 Voeg het gehakt toe, maak het los met een vork en bak goudbruin. Kruid met de ras el hanout en meng er de pijnboompitten onder.
4 Vul de conchiglioni met het gehaktmengsel.
5 Verhit 1 el olijfolie in dezelfde kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren groentemix toe en stoof 2 à 3 min. Doe er de tomatenstukjes bij, samen met 2 dl water. Kruid met peper en zout.
6 Giet de groentesaus in een ovenschaal en schik er de conchiglioni in. Druk ze goed in de saus.
7 Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Verdeel de conchiglioni samen met de saus over de borden en geef er een stuk stokbrood bij.

Bron: Colruyt

Koken en Kitch





Reacties