Broccoliburgers




Ingrediënten:
500 g vastkokende aardappels
zout&peper
melk
nootmuskaat
een stronk broccoli
een ei
een kopje bloem
een handvol verse fijngesneden kruiden (lente-ui, bieslook, ...)
olijfolie

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze gaar in zout water.
Giet af, voeg een scheutje melk toe en pureer.
Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Kook de broccoli beetgaar (niet te plat!) in zout water en giet af. Laat goed uitlekken, druk overtollig vocht eruit.
Meng de puree met de fijngesneden broccoli, het ei, de bloem en de kruiden.
Kneed er burgers van en laat deze even opstijven in de koelkast.
Verhit een pan met antiaanbaklaag en voeg de olijfolie toe. Bak de burgers voorzichtig in de hete olie. Draai ze om met een spatel.
TIP: voeg eventueel als smaakmakers fijngemalen geraspte parmezaan toe.
Lekker bij een stukje gebakken zalm in dillesaus!
Smakelijk!

Koken en Kitch

Reacties