Stoofpotje van kip onder een deegkorstje





Ingrediënten voor 4 personen:
500 g kipfilet
4 sjalotjes
1 teen knoflook
4 lente-uitjes
2 preien
2 wortelen
2 kl tijmblaadjes
2 kl bloem
1 kl mosterd
100 g verse roomkaas (type Philadelphia)
4 el bladpeterselie, gehakt
100 g kastanjechampignons
1 rol kanten-klaar bladerdeeg
2 eidooiers
2 el melk
60 g boter
1 el olie
peper & zout


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kip in reepjes en bak die bruin in de helft van de boter. Pel en hak de sjalot en knoflook, snij de lente-ui en prei in ringetjes, de wortelen in plakjes. Doe ze in de pan bij de kip, voeg de tijm toe en bak 6 minuten.
Bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg roomkaas, mosterd en peterselie toe.
Snij de paddenstoelen in plakjes. Verwarm in een andere pan 1 el olie met de rest van de boter en bak daarin de paddenstoelen 4 à 5 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.
Meng de paddenstoelen met het kipmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een hoge ovenschaal van ± 22 cm diameter. Klop de eidooiers los met de melk. Bestrijk daarmee de randen van de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Overtollige randjes snij je weg. Die kun je eventueel gebruiken om de bovenkant van het deeg te versieren (steek er figuurtjes uit met vormpjes). Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom weg kan.
Doreer de bovenkant met losgeklopt ei en zet de schaal 20 à 30 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant en goudbruin is.

Bron: Kip.be

Koken en Kitch

Reacties