Rozenappeltaart




Nodig:
een kant en klaar taartbodem
4 of 5 grote appels, in dunne plakjes
1/3 kopje suiker
1 tl kaneel
2 tl citroensap
2 kl boter, gesmolten

Hoe ga je te werk?
Druk het deeg in de bakvorm (rechthoekig of rond)
Snijd de ongeschilde appels in flinterdunne plakjes, gebruik een mandoline.
Bestrooi appels met de suiker en kaneel. Meng met het citroensap en de resterende gesmolten boter.
Vorm roosjes door de appelschijfjes in een spiraalvorm rond elkaar te zetten, zorg ervoor dat elk bloemblaadje lichtjes overlapt om een ​​mooie roos effect te krijgen.
Het zal even wat oefening vragen :-)
Vul eventuele openingen tussen de grote rozen met kleine rozenknopjes - slechts een of twee schijfjes appel opgerold.
Bak de appeltaart op 200°C graden, ongeveer 30 minuten, tot de korst gaar is en een gouden kleurtje krijgt.

Tip: Je kan eventueel eerst een laagje vanillepudding op de taartbodem verdelen om een wat smeuïgere smaak.

Tikkido

Koken en Kitch

Reacties